PELERINAJE ORTODOXE

februarie 9, 2010

PROGRAM GENERAL:

PELERINAJ la fiecare sfarsit de saptamana, se poate pleca la Sfintele Mănăstiri din

Moldova, întâlniri cu mari duhovnici, ptr. spovedit, cuvinte de folos, etc. Se vizitează:

Man. Brazi, Măn.Sihăstria, ? Schitul din Poiana lui Ioan, Măn. Secu,

Măn. Neamt, Seminarul de la Neamţ, Man. Bistrita si Măn. Petru Vodă.

Aici posibil sa ne întâlnim cu Pr. Iustin Pârvu, ne închinăm la mormântul Pr. Ghe. Calciu.

Întoarcerea in Bucureşti, duminica seara în jurul orei 23.00-24,00.  Pret 170RON.

Cine doreste poate aduce prinoase. Pelerinajul se repeta saptamanal.

PLECARI :  05 FEBRUARIE; 19 FEBRUARIE; 5 MARTIE; 19 martie;


PELERINAJ lunar, la PRISLOP, Pr. Arsenie Boca ,

plecarea vinerea seara  la ora 19-20. 26 FEBRUARIE; 12 MARTIE;

Se mai viziteaza Man. Lainici, Man. Hurezi, Man. Bistrita, Man. Arnota, Man. Dintr-un Lemn,

Man. Surpatele, Man. Govora.

Pret in functie de nr. de persoane, de la 150-185 RON.Cine doreste poate aduce si prinoase,

Pelerinajul se repeta in fiecare luna si se viziteaza si alte manastiri din Oltenia.


PELERINAJ la AIUD, RAMETI, PRISLOP SI OLTENIA la Sf. Moaste din temnitele comuniste. (locuri limitate) Plecarea 25 Februarie seara – intoarcere 28 Februarie seara.


PELERINAJ lunar,  în  TARA SFANTA. Sunati pentru informatii.

In 15 martie super oferta, 8 zile – 479 euro + taxe .


PELERINAJ în GRECIA, in 4 insule( Corfu, Eghina, Evia, Tinos)  pentru hramul Sf. Ioan
Rusul se viziteaza si Sf.Nectarie, Sf. Andrei, Sf. Spiridon, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Dimitrie
Izv de Mir, Suroti la mormantul pr Paisie Aghioritul, Meteorele, Braul Maicii Domnului,
Sf. Efrem Sirul, Sf. Ioan de Rila, (Bulgaria), Sf. Patapie, Cuv. David .
Optional Croaziera Athos. Pret 450 euro ( traversarile cu farryboat-ul sunt incluse in pret.
Informatii telefonic.

PELERINAJ in UCRAINA 9 zile, 220 euro, 2010, plecarea in 10 aprilie 2010.

PELERINAJ  pentru barbati, LA MUNTELE ATHOS. Amanunte telefonic. Pret 250 euro.

PELERINAJ de Sf. Pasti in GRECIA si la manastirile din Moldova.

INFORMATIV In fiecare an plecam in pelerinaj la manastiri de Sf. PASTI, de REVELION, de ziua Cuv Paraschiva la IASI,  de ziua Sf Andrei la Dervent, in Moldova la parastasul pr. Cleopa, pr. Ioanichie Balan, pr. Calciu. In nov. la Prislop de parastasul pr Arsenie Boca etc.

––––-

Informaţii şi înscrieri: MARIA PETROV – IONITA

tel. 021-772 68 12; 0723-917.197 sau 0765-274.274;

e-mail: pelerinaje@clicknet.ro

http://www.pelerinajeortodoxe.wordpress.com

=======================================================================

PELERINAJ în UCRAINA 2010

9 zile din Bucuresti sau SUCEAVA

Se pleaca dupa Sf. Pasti, lunar

in aprilie plecarea pe 10 aprilie 2010

Se vizitează, Biserica de mir din Crasna, Catedrala din Cernauţi, Boian şi Bănceni, (mănăstiri româneşti) , Poceaev, lacul tămăduitor de boli al Sf. Ana, Kiev cu pesterile de la Lavra Pecerska unde sunt 180 de racle cu Sf. Moaste intregi, şi multe icoane făcătoare de minuni etc.

Cernigov la moastele Sf. Lavrentie, CATEDRALA din Cernigov, etc.

Preţ 220 euro, grup de 16-19 persoane

MONAHII AU REDUCERE

INFORMATIV In fiecare an plecam in pelerinaj la manastiri de Sf. Pasti, de REVELION, de ziua Cuv Paraschiva la IASI,  de ziua Sf Andrei la Dervent, in Moldova la parastasul pr. Cleopa, pr. Ioanichie Balan, pr. Calciu. In nov. la Prislop de parastasul pr Arsenie Boca, in luna mai 2010 mergem in Grecia ptr hramul Sf. Ioan Rusul etc.

––––

Informaţii şi înscrieri:

MARIA PETROV – IONITA

tel. 021-772 68 12;

0723-917.197 sau

0765-274.274;

e-mail: pelerinaje@clicknet.ro

www.pelerinajeortodoxe.wordpress.com

========================================================

PELERINAJ IN RUSIA SI UCRAINA

Sfantul Serafim de Sarov, Sfanta Xenia, Sfanta Matrona, Optina, Oranki. Moscova, Sankt Petersburg, Solovat, Valaam, Sfantul Ioan de Kronstadt, Sf. Serghie de Radonej, Sf. Serafim de Virita, Sf. Alexandru Nevski, Sf. Alexandru din Svir, Ermitajul, Kremlinul, Kiev si altele.

Plecarea  16 iulie  2010 // Data limita de inscriere  :  5 mai  2010

Ziua 1 // 16 IULIE 2010 Plecarea din Bucuresti, intalnire in Dealul Patriarhiei vineri 16 iulie ora 06.00, la cruce.Mergem spre Suceava unde ne oprim si vizitam manastirea Sfantul Ioan cel nou de la Suceava. Intram in Ucraina si ne indreptam spre Cernauti, unde ne intalnim cu ghidul vorbitor de limba rusa, ucraineana si romana care   ne va insoti pe tot parcursul pelerinajului. Prima noapte cazare in zona Cernauti pentru a vizita un sat romanesc si biserica Rin acel sat cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Ziua 2 // 17 IULIE 2010 Vizitam Catedrala din orasul Cernauti unde ne inchinam la Sf Moaste ale Sf Varvara si alte sf moaste, vizitam si biserica Sf Nicolae si ne indreptam spre manastirile romaneaste Boian si Banceni unde ne si cazam.

Ziua 3 // 18 IULIE 2010 Deplasare spre Kiev. Lavra Pecerska- prima mare manastire a Rusiei de la anul 1050- inchinare la peste 150 de sfinte moaste. Cazare in Kiev.

Ziua 4 // 19 IULIE 2010 Vizitam toate manastirile din Kiev, iar spre seara ne indreptam spre Cernigov. Ne inchinam la Sfintele moaste ale Sfintilor Teodosie si Lavrentie- mare facator de minuni. Pestera Sfantului Antonie si manastirea de maici, Eletca, unde a slujit Sf Lavrentie. Cazare in Cernigov la manastire.

Ziua 5 // 20 IULIE 2010 Ne indreptam spre Rusia. Manastirea Optina – unde este chilia Sfantului Ambrozie, moastele Sfintilor cuviosi stareti de la Optina, capela cu mormintele celor trei calugari martiri ucisi in 1993, au fost injunghiati in noaptea Invierii Domnului cand trageau clopotele. Vizitam si manastirea Samordino unde este un Izvor tamaduitor de boli. Cazare in zona.

Ziua 6 // 21 IULIE 2010 Manastirea cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Potirul Nesecat”. Lavra lui Serghie de Radonej. Cazare in Lavra.

Ziua 7 // 22 IULIE 2010 Ne deplasam spre Moscova unde vizitam manastirea cu sfintele moaste ale Sfintei Matroana, Catedrala Mantuitorului, Piata Rosie, Kremlinul-optional, Biserica Sfantul Vasile Blajenii, Capela cu icoana facatoare de minuni „Portarita” din Sfantul Munte Athos , fabrica si magazinul cu obiecte bisericesti Sofrino. Cazare in Lavra.

Ziua 8 // 23 IULIE 2010 Lavra lui Serghie. Ne indreptam spre Diveevo-la Sfintele moaste ale Sfantului Serafim de Sarov, Manastirea din Murom de maici -unde sunt sfinte moaste ale Sfantului Petru si Sfintei Fevronia- grabnic ajutatoare pentru casatorii si casatoriti. Cazare in Lavra.

Ziua 9 si 10 // 24-25 IULIE 2010 Sfantul Serafim de Sarov, Cararuia Maicii Domnului, Izvorul Sfantului Serafim de Sarov. Cazare la Diveevo -manastire.

Ziua 11 // 26 IULIE 2010 Se pleaca spre Sankt Petersburg. In drum ne oprim pentru inchinare la manastirea Valdai- sfinte moaste si icoana Maicii Domnului Iverskaia -Injunghiata, manastirea este inconjurata de un lac foarte mare. Lavra Serghie Possad- Sfinte moaste ale Sfantului Serghie si ucenicul sau. Izvor tamaduitor. Seara ajungem la Sankt Petersburg. Cazare in Lavra Sf. Alexandru Nevski.

Ziua 12, 13 // 27 – 28 IULIE 2010 Vizitam Sankt Petersburg, Catedrala Kazanschaia-cu icoana facatoare de minuni cu acelasi nume. Biserica „Mantuitorul pe sange”. Lavra in cinstea Sfantului Alexandru Nevschi. Manastirea de maici Sfantul Ioan de Kronstadt – sfinte moaste si mormantul Sfintei Xenia la cimitirul din Smolensk. Ermitajul-optional. Cazare in lavra Sf. Alexandru  Nevski.

Ziua 14 si 15 // 29-30 IULIE 2010 Insula Vallam cu manastirile de pe insula. Este reinfiintata dupa 1990, iar Sfantul Ignatie Brancianinov afirma ca Valaamul este un loc foarte sfant si ca pe orice piatra se poate sluji Sfanta Liturghie. Sfintele moaste ale Sfantului Antipa de Calapodesti Romanul. Cazare la Valaam.

Ziua 16 – 17 // 31 IULIE 01 AUGUST 2010 Traversam cu vaporul pe Marea Alba/Marea Nordului spre insula Solovat. Manastirea Solovat a fost infiintata pe la anii 1400 de sfintii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Acestia fiind primii locuitori ai insulei Solovat , traind in conditii foarte aspre de sihastrie si asceza. Viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a extins in toata Rusia. La conditiile naturale de viata de la Cercul Polar de Nord-noaptea boreala 6 luni pe an , au fost adaugate si terorile comunismului , devenind un model pentru gulagul sovietic extins mai apoi in toata Rusia. Cazare in Solovat.

Ziua 18 // 02 AUGUST 2010 Ne inchinam la manastirea sfantul Alexandru Svirschi- sfinte moaste din care izvoraste mir- sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime in drum spre Valaam. Cazare in Sankt Petersburg.

Ziua 19 // 03 AUGUST 2010. Ne indreptam spre Ucraina si ne cazam din nou la Cernigov

Ziua 20 – 21 // 04 AUGUST 2010 Plecam spre Lavra Poceaev unde ne inchinam la Piciorusul Maicii Domnului, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si Sfintele moaste ale Sfintilor Iov si Amfilohie. Vizitam schitul Sf Serafim de Sarov, Cimitirul si mormantul Sf  Amfilohie si izvorul tamaduitor de boli al Sf Ana. Cazare Poceaev.

Ziua 22 – 23 // 05 – 06 AUGUST 2010 Ne indreptam spre Romania, oprim in Cernauti la bazarul din piata si la supermarchet pentru cumparaturi ptr acasa.

PRET : 675 euro , MONAHII SI MONAHIILE AU REDUCERE

PRETUL INCLUDE:

– TRANSPORT pe tot parcursul pelerinajului , 23 de zile ;

– CAZARE IN RUSIA SI UCRAINA in hoteluri si manastiri;

– GHID TEOLOG SI VORBITOR DE LIMBA ROMANA, UCRAINIANA si RUSA

– INSOTITOR DE GRUP.

PRETUL NU INCLUDE :

– TAXA DE VIZA, VAUCER SI PROCESARE – 95 euro

– VAPOARELE 110 euro;

– OPTIONALELE ;

– ASIGURAREA MEDICALA este obligatorie SI SE CALCULEAZA IN FUNCTIE DE VARSTA;

– MASA aproximativ 5 euro pe zi.

–––-

Informaţii şi înscrieri:   MARIA PETROV – IONITA

tel. 021-772 68 12; 0723-917.197 sau 0765-274.274;

e-mail: pelerinaje@clicknet.rowww.pelerinajeortodoxe.wordpress.com

============================================

PELERINAJ IN GRECIA DE ZIUA SF. IOAN RUSU

Date de plecare:  21.05.2010

21.05 Ziua 1.  Plecare din Bucuresti  la ora 22:00  din Bucuresti – Parcul Tineretului ( pe traseul  Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas.

22.05 Ziua 2 Sosire in Grecia. Continuarea drumului spre Ouranopolis. Optional – croziera in jurul Muntelui Athos. Plecare spre  Manastirea Suroti (Sf. Arsenie Capadocianul si  mormantul Cuv.Paisie Aghioratul)Cazare in Paralia Katerini hotel 2*/3*

23.05 Ziua 3. Mic dejun. Plecare spre Kalambaka. Vizitarea unui Atelier de Icoane Bizantine (unde  veti  asista  la  procesul  de  fabricare a  icoanelor ). Vizitarea  Complexului Monahal Meteora – vizitam 2 manastiri : Marele Meteor si Varlaam . Cazare in Igoummenitsa hotel 2*/3*

24.05 Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Corfu ( traversare cu ferry-boat-ul). Ne inchinam la Moastele Sf. Spiridon si Sf. Imparateasa Teodora. Plecare spre Patras. Cazare langa Patras hotel 2*/3*

25.05 Ziua 5. Mic dejun. Ne inchinam la Moastele Sf. Andrei. Plecare spre Atena cu vizite la:  MegalopoliSf Teodora Imparateasa, Megalo Spileo, Manastirea Sf. Ioan Botezatorul , Manastirea Sf Patapie. Scurta oprire la Canalul Corint. Cazare in Atena hotel 2*/3*.

26.05 Ziua 6. Mic dejun. Plecare spre insula Eghina  – traversare cu ferry – boat-ul . Se viziteaza Manastirea Sf. Nectarie Tamaduitorul si moastele acestuia. Dupa amiaza intoarcere in Atena (traversare cu ferry-boat-ul). Vizitarea principalelor obiective turistice: complexul Acropole (loc in apropierea caruia a predicat Sf. Apostol Pavel – Areopagul), Piata Sintagma cu vizita la Parlament pentru a vedea  schimbarea garzii, Stadionul Olimpic, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Plecare spre insula Tinos – traversare cu ferry – boat-ul. Cazare in Tinos hotel 2*/3*.

26.05 Ziua 7 . Mic dejun. Vizitam Manastirea “Panaghia Evanghelistria- Buna Vestire”care adaposteste renumita icoana facatoare de minuni care infatiseaza Buna Vestire. Traversare cu ferry – boat-ul . Vizitam manastirea  Sf Efrem cel Nou de la Nea Makri. Cazare in  Mati hotel 2*/3*

27.05 Ziua 7 Mic dejun. Plecare spre insula Evia – vizita la Manastirea Sf. Ioan Rusu. Plecare spre spre Glyfa – cu ocol la Manastirea  Cuviosul David. Traversare cu ferry-boat-ul. Scurta oprire la Manastirea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului. Cazare in Paralia Katerini hotel 2*/3*

28.05 Ziua 8. Mic dejun. Vizita la  Manastirile Efrem Siru  si Dionysos – situate la poalele Mt. Olimp . Cazare Paralia Katerini hotel 2*/3*

29.05 Ziua 9. Mic dejun. Plecare spre Sosire in Tessalonik. Vizita la: Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir , Biserica Adormirea Maicii Domnului – una dintre cele mai vechi biserici care exista pe teritoriul Greciei, Biserica Dreapta Maicii Domnului, Biserica Sf. Gheorghe ( Rotonda ), Biserica Sf. Sofia (copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sf. Vasile ), Turnul Alb – simbolul orasului. Plecare spre tara cu scurta oprire la Manastirea Rila ( Bulgaria). Sosire in tara in functie de formalitati vamale, conditii de trafic.

Pret: 450 Euro / pers.

SERVICII INCLUSE: SERVICII NEINCLUSE:
– transport  cu autocar clasificat pentru transport international; 8 nopti cazare in camere duble si triple, cu mic dejun in hoteluri 2*/3* ;  vizitele mentionate in program ;  traversarile cu ferry-boat-ul ; ghid insotitor – asigurarea  medicala – optionala ; intrarile la lacasuri de cult si nici ghizii pentru acestea ;  excursia optionala – croaziera in jurul Mt. Athos: aprox 20 Euro / pers. ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ servicii incluse”.

Grup : Minim 45 pers. Pentru un grup mai mic  ( 38 – 44 pers) se va plati o diferenta de 15 Euro / pers. Pentru un grup mai mic de 37 pers. pretul se recalculeaza.

–––––

Informaţii şi înscrieri:   MARIA PETROV – IONITA

tel. 021-772 68 12; 0723-917.197 sau 0765-274.274;

e-mail: pelerinaje@clicknet.ro ;  www.pelerinajeortodoxe.wordpress.com

============================

-CIRCUIT GRECIA-

Paste, in tara legendelor

(02apr-09apr.2010) Pret 195 euro-loc in dubla + 395lei/pers (transport autocar)

BARBEQUE PE MALUL MARII EGEE(in prima zi de Paste)

cu muzica in ritm de zorba si sirtaki

Pretul este calculat pentru un grup minim 40 pers.

Ziua 1 -02.04.2010:Catre patria lui Homer…

Plecare spre Grecia, pe itinerariul : Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Salonic-Katerini-Paralia Katerini

Ziua 2-03.04.2010 :Paralia-intre munte si mare.

Se ajunge dimineata la Paralia (in greceste, Pieria inseamna plaja),statiune la Marea Egee,strajuita de muntele Olimp. Shopping, timp liber. Sf.Slujba a Invierii cu oua rosii si lumanari, la catedrala din Paralia-Katerini. Cazare Hotel Souita3*.Paralia -Katerini

Ziua 3-04.04.2010 :Paste la poalele Muntelui Olimp :Hristos a Inviat !!!

Mic dejun-Dimineata se face o vizita la legendarul munte Olimp,considerat ,,Lacasul Zeilor’’Ascensiunea spre muntele Olimp incepe din satul Litohoro,printr-un defileu magnific, iar punctul final este cascada Litohoro(Cascada lui Zeus,cu Cazanele lui Zeus), care se afla in inima muntelui Olimp. Participare la un dejun traditional de Paste, cu miel la protap,muzica live,traditii si dansuri grecesti,vin la discretie si uzo (bautura specific greceasca),pe malul Marii Egee. Cazare Hotel Souita3* http://www.souita.gr.Paralia –Katerini.

Ziua 4-05.04.2010 :Croaziera Muntele Athos

Mic dejun.Se pleaca spre statiunea Ouranopolis.Pe drum se viziteaza parcul tematic Aristotel si localitatea unde s-a nascut marele filozof grec.Shopping in Ouranopolis.Croaziera in jurul Muntelui Athos. Pentru cei care raman in Paralia-Katerini,timp liber shopping, aici sunt magazine cu blanuri si bijuterii foarte ieftine. Cazare Hotel Souita3* http://www.souita.gr.Paralia -Katerini

Ziua 5-06.04.2010 : Meteora-paradis pe pamant…

Mic dejun.Plecare spre Atena pe itinerariul : Paralia-Veria-Kalambaka-Atena. La Vergina vizitam Mausoleul regelui Filip al II-lea al Macedoniei,tatal lui Alexandru Macedon. Popas la Zindros-centru de confectionare si comercializare a icoanelor si altor obiecte de cult religios.Se viziteaza Complexul Monahal Meteora.Meteora, in traducere- suspendat intre cer si pamant, maret fenomen geografic unic in lume, unde suntem sedusi de privelistea de ,,paduri’’ de stanci, cu forme ciudate, pe varful carora se afla manastiri.Vom vizita manastirile : Marele Meteor si Sf Stefan. Oprire  la Monumentul lui Leonidas si cei 300spartani, de la Termopile(lupta dintre spartani si persi).Cazare Hotel Balasca3*www.balasca.gr,centrul Atenei.

Ziua 6-07.04.2010 : Atena,o incursiune in timp si legenda.

Mic dejun.Dimineata se pleaca spre Portul Pireu, imbarcare pe ferry-boat, cu destinatia insula Egina.Se viziteaza Manastirea cu moastele Sf.Nectarie(vindecatorul de boli cumplite), tur insula, intoarcere in Atena.Cazare Hotel Balasca3*, http://www.balasca.gr ,Atena

Dupa amiaza Tur oras Atena :Complexul Acropole, Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului,Piata Sintagma, Piata Omonia.

Seara, plimbare pe jos, cu vizitarea Parlamentului, pentru a admira spectacolul schimbarii garzii.Cazare Hotel Balasca 3*, http://www.balasca.gr ,centrul Atenei

Ziua 7-08.04.2010 :Delfi « buricul pamantului »

Mic dejun. In drum spre Paralia Katerini oprire la Delfi,unde se viziteaza cel mai important oracol al lumii antice.Popas la manastirea de maici, Kato Xenia(aici se afla Braul Maicii Domnului) Pe drum, in valea raului Tembi, oprim la schitul Sf.Parascheva,unde se afla ,,Izvorul Afroditei’’ sau ,,Izvorul Tamaduirii’’, loc sfant pentru alinarea durerilor. Cazare Hotel Souita3* http://www.souita.gr.Paralia -Katerini

Ziua 8-09.04.2010 : Tessaloniki,Capitala Macedoniei

Mic dejun.Se pleaca catre Salonic.Sosire la Salonic, oras inaltat de Kassandru, in cinstea sotiei sale Tessaloniki (sora lui Alexandru Macedon) Tur oras :Turnul Alb,Arcul lui Galeriu,Catedrala Sf.Dumitru, cu moastele,Bulevardul Egnatia, s.a.

Timp liber pentru cumparaturi.Plecare spre Romania ora 13 :00

Pretul nu include :

-masa festiva de Paste 25euro/pers

-bilete de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizi pentru acestea

-excursie insula Egina-25euro/pers.-grup minim 35pers.

-croaziera Muntele Athos 35euro/pers.-grup minim 35pers.

–––––-

Informaţii şi înscrieri:

MARIA PETROV – IONITA

tel. 021-772 68 12; 0723-917.197 sau  0765-274.274;

e-mail: pelerinaje@clicknet.ro

www.pelerinajeortodoxe.wordpress.com

====================

Pelerin in suflet de calator….

numai  in ŢARA SFÂNTĂ –ISRAEL- 8 zile


Ziua I: „SPRE ŢARA SFÂNTĂ!…”

Întâlnire pe aeroportul din Bucuresti ora 17:55 şi decolare ora 20:55 din Bucuresti spre Tel-Aviv, Compania El-Al . Sosire pe aeroportul Ben Gurion ora 23:30 Formalităţi vamale, transfer în Tiberias, cazare şi cină ( platou rece la camera).

Ziua a II-a: „PE URMELE LUI IISUS…”

Mic dejun, plecăm spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfântului Petru şi pentru a admira noua şi originala biserică in formă de corabie. Ne continuăm traseul spre Tabgha, unde Hristos a înmulţit 5 pâini si 2 peşti ca să ajungă la 5000 de oameni şi apoi poposim pe Muntele Fericirilor, o colină domoală, de  560 m înălţime, în mijlocul cîmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei. Întoarcere la hotel în Tiberias, cină şi cazare.

Ziua a III-a: DE LA NAZARETH LA CANA…

După micul dejun ne îndreptăm spre Haifa, al treilea oraş ca mărime  din Israel, situat într-un mare golf, la poalele Muntelui Carmel. Ne apropiem apoi de Templul Cultului Bahai, cu grădinile sale superb terasate, sit Patrimoniu UNESCO şi, încântaţi de atâta frumuseţe, poposim la Mănăstirea Stela Maris (Steaua Mării). Facem apoi un scurt popas la Acco, capitala cruciaţilor, port-cetate ce nu a putut fi cucerit de Napoleon Bonaparte. Apoi ne îndreptăm spre Nazareth, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Vizităm Biserica Bunei Vestiri, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anunţat-o pe Fecioara Maria, că va naşte Fiul Domnului, apoi vizităm Biserica Ortodoxă Grecească „Sf. Gabriel”, unde în altarul mic şi întunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii…Plecăm spre Cana Galileei (Kafi Kana), unde Hristos a făcut prima minune, transformând apa în vin, în casa lui Simon Cananitul. Cină şi cazare în Tiberias.

Ziua a IV-a: „PE URMELE LUI IISUS…”

Mic dejun. Urcăm pe Muntele Tabor si ne inchinam la biserica ortodoxa, unde s-a petrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus : „chipul îi strălucea ca soarele, iar veşmintele s-au făcut albe precum lumina”(aici sunt 3 maicute romance). Coborim spre Marea Galileei, Evanghelia dupa Matei 14: 24-33 „El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus.”; optional plimbare cu vaporasul, cost 10 euro. Apoi poposim la Kibutz Yardenit, locul Botezului  în apele Iordanului.Ritual de botez în Iordan, în cămăşi albe şi lungi. Mergând prin Valea Iordanului ne îndreptăm spre Bethlehem. Cină şi cazare in Ierusalim.

Ziua a V-a: BALSAM ŞI PECETE PENTRU SUFLET

Mic dejun, Ierusalim „oraşul sfânt”, capitala lui David. Urcăm Muntele Măslinilor, trecem  tulburaţi, prin Grădina Ghetsimani, cu măslini bătrâni, locul unde Mântuitorul a fost  vândut,  poate martori ai trădării lui Iuda… Vizităm Biserica Tatăl Nostru, unde Iisus i-a învăţat pe ucenicii săi şi unde a fost prins, Biserica Înălţării şi Biserica Mormântului Maicii Domnului. Apoi privim Valea Gedronului, presărată cu mormintele celor care doresc să învieze primii şi Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire.  Intrăm în vechiul oraş prin „Poarta Leilor” una din porţile vechi ale cetăţii şi parcurgem pe jos Via Dolorosa – Drumul Crucii, cu cele 14 opriri ale lui Iisus Hristos. Vizităm Biserica Sfintei Învieri, ne închinăm la Sfântul Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Capela

IMPORTANT!

In Postul Pastelui, se asigura un meniu variat cu mancare de post,si fiecare persoana va primi un certificat semnat de Ministerul Turismului din Israel, care atesta calitatea de pelerin in Tara Sfanta.

Arătării lui Hristos. Cină şi cazare în Ierusalim.

Ziua a VI-a: BETHLEHEM

După micul dejun,  plecăm spre Bethleem, locul naşterii lui Iisus. Trecem in zona de Autoritate Palestiniana, vizităm cu emoţie Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ridicată de Împărăteasa Elena peste peştera în care s-a născut Iisus apoi vizitam Manastirea de maici Sf. Teodosie. Ne indreptam spre manastirea grec-ortodoxa din Pustiul Iudeii, Sf. Sava. Aceasta manastire a luat fiinta in sec V si  este considerata a fi printre cele mai vechi din lume, fiind printre putinele lacasuri cu viata neintrerupta de rugaciune si cu pastrarea intocmai a traditiilor sfinte, Traversam granita si ne indreptam spre Ierusalim. Urcăm apoi pe Muntele Sion şi ne închinăm la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani s-a petrecut Cina cea de Taină. Vizităm apoi Mormântul Regelui David şi Zidul Plângerii. Cină şi cazare în Ierusalim.

Ziua a VII-a: IERIHON

Mic dejun. Ne îndreptăm spre sud, spre Ierihon

( autoritatea palestiniana), cel mai vechi oraş din lume, fiind populat încă din anul 9000 î.Hr.. Vizităm Biserica Dudul lui Zaheu vamesul, apoi ne indreptam spre Aşezământului Românesc din Ierihon(o adevarata oaza de ortodoxism romanesc). De aici, plecăm spre Mănăstirea Sf.  Gheorghe Hozevitul unde sunt moastele Sf. Ioan Iacob si Pestera Sf .Ilie Tezviteanul, Ne desfătăm apoi cu o baie în apele sărate şi nămolul Mării Moarte. Cină şi cazare în Ierusalim.

Ziua a VIII-a: SPRE CASĂ

Transfer la aeroport, formalitatile de check-in incep la ora 14:10, îmbarcare şi zbor spre Bucuresti (decolare ora 17:10). Sosire ora 20:05

HOTEL Astoria 3*- TIBERIAS sau similar

Localizare :  aproape de centrul  oraşului

Facilităţi camere : A/C, cablu TV, baie cu duş;

Facilităţi hotel:  parcare gratuită, sauna,                                 piscine In  aer liber,lobby bar, sală de    conferinţe

http://www.astoria.co.il/en

HOTEL PARK  4*- IERUSALIM sau similar

Localizare : 8-10 min de centrul orasului

Facilităţi camere : A/C, cablu TV, baie cu duş;

http://www.inisrael.com/pplazajerusalem/index.cfm

Excursii Optionale:

-Croaziera Marea Galileei-10 euro/pers.

-Sf.Sava cel Sfintit-10 euro/pers.

-Hozeva(Sf Ioan Hozevitul)-10euro/pers.

-masa traditionala cu pestele Sfantului Petru-15euro

Orele de zbor sunt ore locale:

LY 572 OTPTLV       20:55   23:30

LY 571 TLVOTP       17:10   20:05

Punctul de Intalnire al Grupului:Ia biroul de Informatii din incinta Aeroportului Henri Coanda(ex.Otopeni) ,la Plecari Internationale. cu 3 ore inainte de zbor.

Viza Israeliana se obtine la intrarea in Israel.*


*Nota:Autoritatile Israeliene de Frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care din punctul lor de vedere nu prezinta suficienta incredere, chiar daca daca acesta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice.

**Turistul pe propria lui raspundere isi asuma riscul de a I se refuza intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze in prealabil agentia de turism asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei,precum si asupra oricarei tangente pe care a avut-o sau o are cu Statul Israel.

***Pentru turistii care au motive intemeiate, justificate de eventuale calatorii in tari Arabe (exceptie fac Egiptul si Iordania ) si care nu doresc ca Pasaportul lor sa fie stampilat cu Viza Israeliana, s-a pus la dispozitie la sosirea pe Aeroportul International Ben-Gurion din Israel,un formular in acest sens. In lipsa formularului orice turist ajuns in fata Ghiseului de Frontiera poate cere INAINTE de a inmana Pasaportul unuia dintre reprezentantii personalului de granita, ca viza sa se puna pe un document separat de cel al Pasaportului.

-Categoria Hotelurilor corespunde cu standardul Hotelurilor din Israel

-Valabilitatea Pasaportului:minimum 6 luni de la IESIREA DIN ROMANIA
-la fel ca oriunde in lume Turistii sunt rugati sa nu lase nesupravegheate in camerele de Hotel:acte (Pasaport),obiecte de valoare (bijuterii) .Majoritatea Hotelurilor pun la dispozitie in mod gratuit safe-uri in acest scop.

Reclame

Un răspuns to “PELERINAJE ORTODOXE”

  1. maria said

    va astept cu drag sa calatorim impreuna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: